İletişim Formu

İrtibat:

Adres:

Ürün Satış: Merkezi Beykoz-İstanbul

Ürün Yetiştirme: Çiftliği Bozdağ -Ödemiş İZMİR

Telefon:

+90

E-Posta:

info@agacsepeti.com


    MAVİ LADİN

    Detay:

    PİCEA PUNGENS GLAUCA-MAVİ LADİN
    SAKSILI -Boy 225 cm / 275 cm
    REPİKAJ YER DİKİMİ-SEPETLİ-Boy 200 cm/ 350 cm 


    MAVİ LADİN 
    Doğal olarak batı Kuzey Amerika’da, Utah ve Colorado ile Arizona ve New Meksiko’da bulunur. 1800-3000 m yüksekliğe kadar çıkar, bazı yerlerde Engelman ladini (Picea engelmanni) ile karışıklığa girer.
    Kabuk ince ve pulludur. Genç ağaçlarda taç konik, yaşlılarda silindiriktir. Sürgünler kalın, turuncu-kahverengi, genellikle pürüzsüzdür. İğne yapraklar 15-30 mm uzunlukta, kalın, soluk boz-yeşil veya parlak mavi, ucu sivridir ve altında tek bir stoma bandı yer alır. İğne yapraklar koparılınca kötü bir koku verir.

    Alpin kuşağının bir türü değildir. Genel olarak dağların vadi boyunca devam eden nemli düz topraklarında iyi bir büyüme gösterir, diğer yandan az yağmur alan yerlerde yavaş büyüme yapar. Mavi ladin diğer ladin türleriyle melez yapmaz, Engelman ladini ile nadiren melez yapar.

    Kozalaklar sarkık, ince uzun, silindirik, 6-11 cm uzunlukta, kapalıyken 2 cm genişliğinde, açıkken ise 4 cm genişliğindedir. İnce bükülebilen kozalak pulları 20-24 mm uzunluğunda kenarları dalgalıdır. Kırmızımsı menekşe renkli kozalaklar 5-7 ay sonunda olgunlaşır. Tohumlar siyah, 3-4 mm uzunluğunda, ince uzun, tohum kanadı 10-13 mm olup donuk kahverengidir.

    Mavi ladin, iğne yapraklı türler içerisinde en popüler olanıdır ve gösterişli parlak koyu yeşilimsi mavi iğne yapraklar için yetiştirilir. Ticari değeri son derece yüksektir; tohumdan, çelik yoluyla ve aşı ile üretimi yapılmaktadır.

     


Hızlı Siparis

Lütfen Sipariş İçin İstediğiniz Ürüne Tıklayınız

Ürünlerimiz

Daha Fazlası İçin Ürünlerimiz Sayfasını Ziyaret Ediniz.

Twitter'da Bizi Takip Edin

Ağaç Sepeti Resmi Twitter Hesabı

En son gelişmelerden haberdar olmak için lütfen takipte kalın.

Sosyal Medyada Ağaç Sepeti

Bu Portal Bir eyalcin.com Ürünüdür. Tüm Hakları Saklıdır.